Datum | 05.09.2012 |
Vložil | Petr - Horalové |
Titulek | Re: Houbičky |
Dobrý den Tomáši,
pokud přijde do styku s kefírem kov, neznamená to, že by se vytvářely škodlivé látky, ale přesně jak píšete, není tolik těch zdraví prospěšných, které se tímto zničí. To samé se děje i s ovocem, nebo zeleninou, kterou krájíte kovovým nožem. Jedná se o elektrochemickou reakci. V ovoci, zelenině, ale také v kefíru by jste mohl naměřit nepatrné množství elektricky nabitých částic, které právě ve styku s kovem vytvoří určité napětí, které ničí potřebné bakterie a vitamíny. Nehledě na to, že pokud by se jednalo o nějakou nekvalitní lžici, mohly by se do kefíru dostat i částice kovu, které změní chuť a účinky kefíru. Takže lepší je používat dřevo, nebo plast.. Hezký den přejí Horalové