Datum | 07.04.2010 |
Vložil | Jaruška a Vašek |
Titulek | Kefírová houba |
To dáváte kefírovou houbičku skoro zadarmo.Jinak za ní chtějí až 150kč.Kupovaný kefír příjde draho a nedosahuje té kvality.Komu by se zdála houbička od Vás drahá tak ať se zeptá za kolik mu ji darují v bylinkárně.
S pozdravem J+V.
—————
Datum | 08.04.2010 |
Vložil | Eva |
Titulek | Re: Kefírová houba |
No a já když houbičky přerostou,tah je vyhazuji.Já vím je to škoda, ale nevím o nikom kdo by je chtěl.Užíváme je již tři roky ale stále nevím jak se správně,nebo spýše do čeho se mají dávat. já je slévám do sklenice a přikrývám je výčkem.Zdraví Eva
—————
Datum | 08.04.2010 |
Vložil | Petr - Horalové |
Titulek | Re: Re: Kefírová houba |
Podejte si inzerát, zájemců je hodně. Vyhazovat je je opravdu škoda. My máme speciální metodu, kterou je rozmnožujeme, proto jsme schopni uspokojit více potávek. Samozřejmě je to ale také nákladnější, než jenom prodávat přebytky...
Co se týká výroby a uchování kefíru, máme napsaný nový aktuální článek. Je místo toho původního (Zdraví/Tibetská kefírová houba). Jinak máte pravdu. Pokud je kefír hotov, tzn. scezený, stačí přelít do sklenice, uzavřít víčkem a dát do ledničky..
Hezký den přejí Horalové.
—————
Datum | 31.03.2010 |
Vložil | Jana Koutenska |
Titulek | Kefirova houba |
Dnes jsem obdrzela postou houbicku,moc dekuji a tesim se na kefir.Vam preji hodne pratel na vasich strankach a vsem vas rada doporucim s pozdravem Jana.
—————
Datum | 31.03.2010 |
Vložil | Petr - Horalové |
Titulek | Re: Kefirova houba |
Dobrý den Jano,
to jsme rádi, že Vám již přišly. Děkujeme a budeme rádi, pakliže se na naše stránky budete ráda vracet. Přejeme úspěchy při výrobě kefíru a hlavně v životě.
Horalové
—————
Datum | 29.03.2010 |
Vložil | Jana |
Titulek | Tibetská houba |
Krásný den všem,kteří vyrábíme domácí kefír(houbičku mám od pana Petra),chci jen malou radu,mám houbičku teprve týden,ale vyzkoušela jsem všechny u nás dostupné druhy čerstvého mléka v plastu,z toho se mi kefír vytvoří za cca 24h.500ml,nejlépe mi výroba jde z mléka selského,z toho je to za zhruba poloviční čas a mi přijde,že i nejlepší chuťově,zkuste,je to asi tím,že nemá konzervační přísady a není homogenizované.....asi je to lepší i pro samotnou houbičku,tak pro nás určitě také!!!Tak přeji úspěchy při výrobě.....Jana
—————
Datum | 31.03.2010 |
Vložil | Petr - Horalové |
Titulek | Re: Tibetská houba |
Dobrý den Jani,
máte naprostou pravdu. Čím je lepší a kvalitnější mléko, tím kvalitnější a chutnější bude i kefír. My střídáme obyčejné mléko s bio mlékem a je to také znát. Též Vám všem přejeme úspěch při výrobě kefíru a mnoho zdraví..
Horalové
—————
Datum | 28.03.2010 |
Vložil | Eva |
Titulek | Dotaz |
Dobrý den.Dostaly jsme od dcery ORCHIDEJ a jelikož nevím jak se o tuto nádhernou kytičku starat,ta jsem chtěla poprosit o radu.Třeba někdo z čtenářů má s tím zkušenost.Předem moc děkuji Eva
—————
Datum | 29.03.2010 |
Vložil | Petr - Horalové |
Titulek | Re: Dotaz |
Dobrý den Evo,
Zkuste si nejprve zjistit, o jaký druh orchideje se jedná. Každá chce něco trošku odlišného. Až budete vědět, napište, zkusíme dát dohromady několik rad a taky našich zkušeností. Co je asi důležité je nepřehánět to se zálivkou, neboť rádi uhnívají kořínky. Lepší je více rosit. Nemají rády přímé polední sluníčko, ale odpolední již může být. Kupte si substrát pro orchideje a občas je také přihnojujte hnojivem na orchideje. Po odkvětu odstřihnout suchý uvadlý stvol. Opět Vám obrazí. Jsou to jenom takové všeobecné informace, co víme a co snimi my děláme... Snad Vám pomohou.
Hezký den přejí Horalové
—————
Datum | 31.03.2010 |
Vložil | Eva |
Titulek | Re:Orchideje |
Dobrý den,moc Vám děkuji za odpověď,jste moc laskaví.V květináči byla cedulka zřejmě je to název orcideje \ Phalaenopsis \ srdečně Vás zdraví Eva