Datum | 23.08.2012 |
Vložil | Tomáš Uhlíř |
Titulek | Houbičky |
Dobrý den,
houbičky jsem od Vás obdržel zhruba před měsícem. Přišly mi v pořádku. Kefír jsem zkoušel vyrábět z různých druhů kupovaných mlék. Nejchutnější byl z jihočeského plnotučného Madeta. Přibývají poměrně rychle. Jednou jsem kefír omylem zamíchal kovovou lžicí, ale zdá se že fungují dál. Tak mě napadlo zeptat se na to, proč se to vlastně nemá. Jesli to ovšem víte. Nepředpokládám, že by se po styku s kovem jako reakce vytvářely v kefíru nějaké zdraví škodlivé látky. I když kdo ví. Spíš si myslim, že by třeba po častějším styku s kovem, přestaly fungovat, to znamená vyrábět kefír. A možná by i přestaly růst a zabilo by je to. Nebo už ten kefír nebude tak kvalitní - nebude těch zdraví prospěšných látek osahovat tolik? Takové jsou moje spekulativní úvahy. Jesli o tom něco víte, tak to sem prosím napište. Děkuji, Tomáš